Kom in de stemming op Het Westerhonk

20-03-2019

Stemmen is belangrijk, maar ook lastig. Daarom helpen we mensen met een verstandelijke beperking, zodat iedereen die zijn stem wil gebruiken ook de gelegenheid krijgt. Op woensdag 20 maart worden in elke gemeente verkiezingen gehouden. Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen dan stemmen. Dit jaar twee keer. Eén keer voor de Provinciale Staten en één keer voor de waterschappen.

Cursus stemmen voor cliënten
Op donderdag 14 maart van 16.30 tot 17.30 uur zijn cliënten op Het Westerhonk welkom bij een cursus Kom in de Stemming. Bij de academie voor Zelfstandigheid leren zij van alles over kiezen en stemmen in Nederland. Wat is dat? Hoe doe ik dat? En de deelnemers kunnen ook oefenen, want er is een stemhokje en een rood potlood.

Stemhokje op Het Westerhonk
Wist je dat er dit jaar voor het eerst ook een stemhokje staat in Samen aan de Vijverweg 11 in Monster op Het Westerhonk? Inwoners uit Zuid-Holland kunnen 20 maart ook hier hun stem uitbrengen. En ouders, verwanten en begeleiders kunnen hun kind, verwant of cliënt daarbij helpen en gelijk zelf stemmen!

Kom in de stemming op Het Westerhonk