Nieuws

19-02-2019

Laat mij zien wat er anders kan. Net als jij wil ik genieten van het leven”, rapt Marcel. Hij vertelt wat hij en andere cliënten op Het Westerhonk ervaren en vooral nodig hebben. “Zeg wat je doet en doe wat je zegt”. Beluister en bekijk Marcel als ware artiest, samen met Sammy, Willeke, Richard, Jan, Xander, Jennifer, Etiënne, Dharmender, René, Jeffrey, Prechand en Melanie. Wat vind jij ervan? Blijft het lied in jouw hoofd hangen?

14-01-2019

Vanaf vandaag heeft 's Heeren Loo een prachtig nieuw logo dat de driehoek cliënt, verwant en zorgprofessional symboliseert. Ook op Het Westerhonk wappert de nieuwe vlag.

27-12-2018

Janine is 38 jaar, getrouwd, moeder van drie kinderen en weet van aanpakken. Deze positieve, ruimdenkende dame werkt al 16 jaar op Het Westerhonk, waarvan de laatste twee jaar bij dagbesteding de Ruimte. En dat doet ze met veel plezier en toewijding. “Ik ga met cliënten om zoals ik zelf behandeld wil worden, met respect en positiviteit.” Janine was hiervoor bloemist. Haar tante heeft het syndroom van Down en heeft haar getriggerd om de zorg in te gaan. Dus gooide ze het roer om en begon als leerling op Het Westerhonk, volgde de opleiding SPW 4 werkte op verschillende woningen als begeleider. In 2017 was het tijd voor iets anders en heeft Janine de overstap gemaakt naar de Ruimte.

19-12-2018

Gezelligheid ten top tijdens Winterland 2018 op 's Heeren Loo Het Westerhonk. Zaterdag 15 december was het winters koud maar de sfeer warm door een levende kerststal, vuurkorven en optredens van Peter Dons, Lia Jansen, Tina en Mirjam, Harmonievereniging Tavenu Loosduinen, Popkoor Together.

18-12-2018

Omdat het vrijdag 7 december de landelijke dag van de Vrijwilliger was, kregen alle vrijwilligers van ’s Heeren Loo de dichtbundel ‘De S van Samen’ cadeau. Met dit boek, met verhalen over bijzonder momenten tussen een vrijwilliger en een cliënt, willen we onze vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet.

12-12-2018

We maken het kiezen van een zorgverzekering makkelijk en voordelig. Kijk op www.sheerenloo.nl/zorgverzekering. Deze online vergelijker helpt mensen met een verstandelijke beperking en hun verwanten om de best passende zorgverzekering te kiezen uit het totale aanbod van zorgverzekeringen voor 2019.

28-11-2018

Op woensdag 14 november was het weer zover, de jaarlijkse duikles van duikvereniging H2O voor cliënten van het Westerhonk. Het begint al een aardige traditie te worden. H2O organiseerde het alweer voor de zevende keer. De cliënten kijken er dan ook elk jaar weer naar uit.

26-11-2018

De wintertijd is al weer even geleden ingegaan. Het is vroeger donker en we zijn minder zichtbaar. Dit en de feestdagen die voor de deur staan, zijn aanleiding om alerter te zijn op veiligheid en duurzaamheid. Als cliënten ’s avonds nog buiten zijn om naar het buurthuis te gaan of voor een wandeling, zijn ze met een veiligheidshesje aan goed zichtbaar voor verkeer op Het Westerhonk. Daarom delen we deze uit aan cliënten en hun begeleiders. Ook checken we fietsverlichting voordat ze op de fiets op pad gaan.

22-11-2018

Op zaterdag 15 december organiseert ’s Heeren Loo Het Westerhonk dit jaar weer een sfeervolle winterse kerstmarkt. Het Binnenhof in Monster wordt deze dag omgetoverd tot Winterland met een levende kerststal, een kerstmarkt en live muziek.

20-11-2018

Woensdag 14 november organiseerde de academie voor Zelfstandigheid een workshop “Sociale Rollen” voor cliënten van Het Westerhonk samen met hun verwanten en begeleiders. Het doel van de workshop is om de deelnemers te leren wat hun sociale rollen zijn en hoe ze hun netwerk uit kunnen breiden. Dit is voor mensen met een verstandelijke beperking vaak niet zo vanzelfsprekend als voor een ander.

09-11-2018

’s Heeren Loo start samen met ROC Mondriaan in regio Den Haag en Leiden een praktijk gestuurde BBL-opleiding voor studenten die begeleider in de gehandicaptenzorg willen worden. In september 2019 start de opleiding. Het is het vierde ROC waar deze manier van leren in samenwerking met ’s Heeren Loo wordt aangeboden.

07-11-2018

Max is 21 jaar, zorgzaam en lief, heeft humor, maar is soms ook een tikkeltje chaotisch. “Daarom is het zo fijn om te werken met mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking en autisme. Want wat zij nodig hebben is structuur en door dat aan hen te bieden, creëer ik dat ook voor mezelf. En ik kan ze aan het lachen maken, dat is toch mooi!” Max werkt sinds een half jaar op een buitenlocatie van Het Westerhonk in Wateringse Veld. Zijn droom was om schipper te worden, maar na een uitstapje in de jeugdzorg, heeft hij nu zijn droombaan gevonden.

07-11-2018

Stefan, Jessica, Jennifer en Giuseppina bij Het Westerhonk beschreven in een rap hun herinneringen na het afscheid van een belangrijk persoon in hun nog jonge leven. Een zus, een vader, een oma. LVB 2.0 waarom anders, is de naam van deze vier cliënten. Tijdens de herinnerwandeling op 2 november lieten zij hun nummer “Ik mis je…” voor het eerst horen. Dat was spannend, voor wel 200 mensen in Restaurant Samen. En ook omdat de teksten gaan over iets zo persoonlijks, zoals verdriet, afscheid en gemis. Respect! Natuurlijk waren ze trots en genoten zij van het enorme applaus. Ze zeggen zelf: “Deze mooie herinnering aan onze dierbare familieleden zullen we met z’n vieren nooit vergeten. Samen sterk. Uit onze ogen maar niet uit onze harten.”

29-10-2018

Jippie! De jongens en meiden van de groep op Vijverweg 6 zijn super blij. Hun begeleiders hadden namelijk al vóór hun verhuizing naar deze woning, toen nog in de Boog aan de Bosweg, hun zinnen gezet op een stoere schommel. En nu is het dan zover!. Terrein & Groen heeft eind vorig jaar een fraaie schutting geplaatst om de tuin wat af te schermen en een trampoline. Die trampoline had de groep zelf gewonnen met een Facebook actie! Nu heeft Terrein en Groen ook een schommel neergezet. En wat voor één.  Je kunt er gezellig met z’n tweeën op en hij is van hout, dus groot en stoer. Echt iets voor deze kids!

29-10-2018

Bij 's Heeren Loo Het Westerhonk staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Niet alleen bij medewerkers maar ook bij de bewoners van ons groene woonzorgpark. Zo vinden de jongens en meiden van de dagbestedingsgroep Vuurtoren 7 het bijvoorbeeld heel belangrijk om afval te scheiden. Daarom hebben ze de woningen op Het Westerhonk opgeroepen om kartonnen pakken en plastic te scheiden van het overige afval. De groep komt het dan samen met hun begeleiders ophalen bij de woning. En daar is goed gehoor aan gegeven! Al veertien woningen hebben zich hiervoor aangemeld.

12-10-2018

Mensen in oranje en gele hesjes, dat betekent opletten geblazen. Dat was woensdag maar goed ook, want er kwamen cliënten in actie! “Rijdt u stapvoets bij ons en remt u op tijd?”, dat waren vragen die ze bezoekers stelden. We werken en wonen hier in een beschermde buurt, zodat je alleen of samen lekker kunt fietsen, wandelen en joggen. Daarom is de maximale snelheid 25 kilometer per uur. Liever zien we dat de snelheid echt stapvoets is dus nog zachter. De cliënten deelden mooi ingekleurde kleurplaten uit bij de ingang van het park.

04-10-2018

Het hebben van een baan is ook voor mensen met een lichte verstandelijke beperking belangrijk. Zelf geld verdienen, zelfstandig zijn, nieuwe dingen leren. Maar het vinden en behouden van een baan of stageplaats kan soms best lastig zijn. Daar helpen de jobcoaches van ’s Heeren Loo hen bij. Elk jaar komen de jobcoaches van alle regio’s van ’s Heeren Loo bij elkaar om van elkaar te leren, informatie uit te wisselen en om kennis op te doen. Dit jaar organiseerden de jobcoaches van Het Westerhonk dit bij Fort 1881 in Hoek van Holland, de plek waar zij een aantal cliënten aan een werkplek hebben geholpen en waar de afdeling Terrein & Groen van Het Westerhonk samen met cliënten het onderhoud en maaiwerk verzorgt. 

02-10-2018

In het kader van fitte en vitale medewerker biedt ’s Heeren Loo in de maand oktober alle medewerkers de training stoppen met roken van Allen Carr aan. ’s Heeren Loo vergoedt de kosten.

01-10-2018

Zaterdag 29 september ontmoetten zo’n 50 brussen, broers en zussen van onze cliënten, elkaar tijdens de Brussenmiddag bij Samen 's Heeren Loo op Het Westerhonk. Ervaringen werden gedeeld, goede gesprekken gevoerd en veel informatie ingewonnen bij elkaar, begeleiders, de regiodirecteur, managers en gedragswetenschappers. Want hoe zit het nu precies met de bewindvoering als je een verstandelijk beperkte broer of zus hebt? En hoe is het om de partner te zijn van een brus? Of hoe verloopt de dagelijkse zorg van mijn broer of zus op de woning? Op al deze vragen en meer kregen de brussen antwoord op de informatieve markt en workshops tijdens de Brussenmiddag.

24-09-2018

Bewoners Jos en Kawi werden vandaag verrast door de crew van Goedemorgen Nederland van WNL. Ze kwamen samen met begeleidster Daniëlle live in de uitzending waarin het onderwerp maatschappelijke diensttijd aan de orde kwam.

20-09-2018

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en net gestopt met school? Vind je het lastig om een keuze te maken voor een vervolgopleiding? Zit je in een tussenjaar? Dan is het Vrijwillig Traineeship misschien iets voor jou! Wij bieden je namelijk de kans om je maatschappelijk te oriënteren bij Het Westerhonk, Vits Welzijn en FC ’s Gravenzande! Je doet ervaring op als vrijwilliger in de zorg, een sportvereniging en je gaat samen met Vitis Welzijn kijken wat nog meer bij je past qua (vrijwilligers)werk. We leren van elkaar. Jij doet ervaring op binnen verschillende organisaties  en wij leren van jou hoe we meer jongeren kunnen bereiken. 

12-09-2018

Op zoek naar werk dat er écht toe doet voor een goed leven voor cliënten? Uitdagende banen in de zorg genoeg, zou je zeggen. Toch blijkt het vinden van de juiste begeleiders met passie lastig. Ook bij . Daarom nodigen we drie weken lang luisteraars en kijkers via Omroep West, Den Haag FM en WOS Media uit om te kiezen voor een uitdagende baan bij Het Westerhonk. Je hoort een radiospot en je kunt via banners op websites en apps doorklikken naar onze vacatures. Op TV laten de cliënten zelf met de parkfilm trots zien hoe het is om bij hen te werken, wonen en recreëren.

 

11-09-2018

De cliënten van Het Westerhonk kijken uit naar de tweede editie van Westland Ontmoet die 20 tot en met 30 september plaats vindt. . Tijdens deze week worden op veel plaatsen ontmoetingen georganiseerd. Zo ook op Het Westerhonk. We staan dan extra stil bij de kracht van een ontmoeting. Want door ontmoetingen te realiseren, leer je elkaar kennen. En deze ontmoetingen helpen cliënten in hun eigen beschutte omgeving om positieve ervaringen op te doen en hun zelfvertrouwen te laten groeien. Zo kunnen ze leren van elkaar en het maakt hun dagen steeds een stukje mooier.

04-09-2018

Het Picknick Festival van ’s Heeren Loo locatie Het Westerhonk in Monster van zaterdag 1 september stond in het teken van zon, gezelligheid en veel ontmoetingen. Ruim 2500 bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers, buren en inwoners van Westland en omgeving waren erbij en genoten van de optredens, demonstraties en workshops.