Nieuws

12-10-2018

Mensen in oranje en gele hesjes, dat betekent opletten geblazen. Dat was woensdag maar goed ook, want er kwamen cliënten in actie! “Rijdt u stapvoets bij ons en remt u op tijd?”, dat waren vragen die ze bezoekers stelden. We werken en wonen hier in een beschermde buurt, zodat je alleen of samen lekker kunt fietsen, wandelen en joggen. Daarom is de maximale snelheid 25 kilometer per uur. Liever zien we dat de snelheid echt stapvoets is dus nog zachter. De cliënten deelden mooi ingekleurde kleurplaten uit bij de ingang van het park.

04-10-2018

Het hebben van een baan is ook voor mensen met een lichte verstandelijke beperking belangrijk. Zelf geld verdienen, zelfstandig zijn, nieuwe dingen leren. Maar het vinden en behouden van een baan of stageplaats kan soms best lastig zijn. Daar helpen de jobcoaches van ’s Heeren Loo hen bij. Elk jaar komen de jobcoaches van alle regio’s van ’s Heeren Loo bij elkaar om van elkaar te leren, informatie uit te wisselen en om kennis op te doen. Dit jaar organiseerden de jobcoaches van Het Westerhonk dit bij Fort 1881 in Hoek van Holland, de plek waar zij een aantal cliënten aan een werkplek hebben geholpen en waar de afdeling Terrein & Groen van Het Westerhonk samen met cliënten het onderhoud en maaiwerk verzorgt. 

02-10-2018

In het kader van fitte en vitale medewerker biedt ’s Heeren Loo in de maand oktober alle medewerkers de training stoppen met roken van Allen Carr aan. ’s Heeren Loo vergoedt de kosten.

01-10-2018

Zaterdag 29 september ontmoetten zo’n 50 brussen, broers en zussen van onze cliënten, elkaar tijdens de Brussenmiddag bij Samen 's Heeren Loo op Het Westerhonk. Ervaringen werden gedeeld, goede gesprekken gevoerd en veel informatie ingewonnen bij elkaar, begeleiders, de regiodirecteur, managers en gedragswetenschappers. Want hoe zit het nu precies met de bewindvoering als je een verstandelijk beperkte broer of zus hebt? En hoe is het om de partner te zijn van een brus? Of hoe verloopt de dagelijkse zorg van mijn broer of zus op de woning? Op al deze vragen en meer kregen de brussen antwoord op de informatieve markt en workshops tijdens de Brussenmiddag.

24-09-2018

Bewoners Jos en Kawi werden vandaag verrast door de crew van Goedemorgen Nederland van WNL. Ze kwamen samen met begeleidster Daniëlle live in de uitzending waarin het onderwerp maatschappelijke diensttijd aan de orde kwam.

20-09-2018

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en net gestopt met school? Vind je het lastig om een keuze te maken voor een vervolgopleiding? Zit je in een tussenjaar? Dan is het Vrijwillig Traineeship misschien iets voor jou! Wij bieden je namelijk de kans om je maatschappelijk te oriënteren bij Het Westerhonk, Vits Welzijn en FC ’s Gravenzande! Je doet ervaring op als vrijwilliger in de zorg, een sportvereniging en je gaat samen met Vitis Welzijn kijken wat nog meer bij je past qua (vrijwilligers)werk. We leren van elkaar. Jij doet ervaring op binnen verschillende organisaties  en wij leren van jou hoe we meer jongeren kunnen bereiken. 

12-09-2018

Op zoek naar werk dat er écht toe doet voor een goed leven voor cliënten? Uitdagende banen in de zorg genoeg, zou je zeggen. Toch blijkt het vinden van de juiste begeleiders met passie lastig. Ook bij . Daarom nodigen we drie weken lang luisteraars en kijkers via Omroep West, Den Haag FM en WOS Media uit om te kiezen voor een uitdagende baan bij Het Westerhonk. Je hoort een radiospot en je kunt via banners op websites en apps doorklikken naar onze vacatures. Op TV laten de cliënten zelf met de parkfilm trots zien hoe het is om bij hen te werken, wonen en recreëren.

 

11-09-2018

De cliënten van Het Westerhonk kijken uit naar de tweede editie van Westland Ontmoet die 20 tot en met 30 september plaats vindt. . Tijdens deze week worden op veel plaatsen ontmoetingen georganiseerd. Zo ook op Het Westerhonk. We staan dan extra stil bij de kracht van een ontmoeting. Want door ontmoetingen te realiseren, leer je elkaar kennen. En deze ontmoetingen helpen cliënten in hun eigen beschutte omgeving om positieve ervaringen op te doen en hun zelfvertrouwen te laten groeien. Zo kunnen ze leren van elkaar en het maakt hun dagen steeds een stukje mooier.

04-09-2018

Het Picknick Festival van ’s Heeren Loo locatie Het Westerhonk in Monster van zaterdag 1 september stond in het teken van zon, gezelligheid en veel ontmoetingen. Ruim 2500 bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers, buren en inwoners van Westland en omgeving waren erbij en genoten van de optredens, demonstraties en workshops.

30-08-2018

Familieleden van cliënten bij ’s Heeren Loo zijn van onschatbare waarde. De begeleiders bieden de beste zorg en ondersteuning voor hun kind/verwant. Dat doen we altijd samen met ouders en familieleden/verwanten. Goede afstemming met elkaar, weten wat er speelt en het respecteren van elkaars mening en wens, zijn belangrijk voor een goed leven. Ouders spreken we vaker dan ‘brussen’: een broer, zus, zwager of schoonzus. Zij komen soms pas later in beeld, bijvoorbeeld omdat zij nog jong zijn en ouders voornamelijk betrokken zijn bij beslissingen.

28-08-2018

Houtbewerking Stoer is een van de dagbestedingen op Het Westerhonk. De cliënten die hier werken maken de mooiste meubels en decoratieve artikelen van hout. Het zijn echte vakmannen en –vrouwen. Willeke is een stoere dame van 51 jaar, die woont op Het Westerhonk en hier met veel plezier werkt. Samen met begeleider Rick vertelt ze erover.

27-08-2018

’s Heeren Loo heeft naast de woonzorgparken, zoals Het Westerhonk, ook een groot aantal gezinshuizen waar kinderen met een beperking op kunnen groeien in een gezinssituatie. Dit jaar wil de zorgorganisatie er twee openen in de regio Westland/Haaglanden/Delft/Midden-Delfland en zoekt hiervoor gezinshuisouders. Maandag 17 september om 19.30 uur organiseert Het Westerhonk een informatiebijeenkomst over het hoe en waarom van gezinshuizen.

22-08-2018

Bij ’s Heeren Loo gaan we voor mooi werk voor medewerkers, van elkaar leren en elkaars successen overnemen over de grenzen van de regio’s heen. Dus toen de medewerkers bij Terrein & Groen, begin dit jaar een cursus over natuurwetgeving volgden, nodigden ze ook de collega’s van de groenvoorziening van de regio Noordwijk hiervoor uit.

09-08-2018

Na een succesvolle eerste editie in 2016 organiseert ’s Heeren Loo locatie Het Westerhonk in Monster dit jaar op 1 september voor de tweede keer het Picknick Festival. Een gezellige dag voor jong en oud, voor bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en voor buren, inwoners van Westland en omgeving. Toegang is gratis.

03-08-2018

Het is prachtig weer in Nederland, veel mensen hebben vakantie maar in de zorg moet er in deze tijd juist extra hard gewerkt worden om alle diensten opgevuld te krijgen. We willen de beste zorg geven aan onze cliënten en dat is in deze tijd een grote uitdaging. Ik wil alle medewerkers van 's Heeren Loo Het Westerhonk enorm bedanken voor hun inzet, passie, creativiteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen voor de goede zorg en een goed leven voor de cliënten. Ik ben super trots alle medewerkers die Het Westerhonk maken tot deze top locatie om te wonen, werken en recreëren.

 

12-07-2018

De mannen en vrouw van dagbesteding Het Anker 2 zijn gek op klusjes en dan het liefst in de buitenlucht. Je kunt het zo gek niet bedenken of zij pakken het beet. Verpleegartikelen of orthopedische schoenen ophalen en bezorgen, de was ophalen, winkelwagentjes wegbrengen, flyers voor de Spar of Het Westerhonk bezorgen, de straat aanvegen, posters ophangen, glas en karton ophalen, paardenpoep scheppen, ze draaien hun hand er niet voor om. De groep bestaat uit acht cliënten en wordt per dag in twee groepen verdeeld met elk een begeleider. Sinds half juni werken ze vanuit het mooie gerenoveerde gebouw aan de Vijverweg 15 achter Samen. Een mooie grote ruimte waar ze het erg naar hun zin hebben. In hetzelfde gebouw zitten ook de dagbestedingen Het Anker 1, de Transportgroep en Unidos.

09-07-2018

“Zooo hee, we hebben € 340 opgehaald met de statiegeldactie bij Albert Heijn Wateringen. We hebben zelf flyers uitgedeeld bij de buren. En we hebben flessen verzameld en weggebracht. Maar ook heeeel veel andere mensen hebben aan ons gedacht. Nu kunnen we een leuke dag weg met elkaar. Dan zijn we even ergens anders en kunnen elkaar nog beter leren kennen. We zijn nog aan het nadenken, naar een pretpark ofzo. We laten nog wel van ons horen. Super bedankt!” Dit laten de zeven jongeren van 14 tot en met 19 jaar die beschermd wonen op Het Westerhonk, je weten.

05-07-2018

Geen dag is hetzelfde bij ‘s Heeren Loo en elk mens is hier uniek. Bewoners beleven steeds weer iets nieuws, in hun woning, op het werk, in de klas en tijdens hun vrije tijd. Trots en met plezier geven ze je een kijkje in zomaar één dag uit hun leven. Als ware filmsterren stralen ze van geluk in deze parkfilm van woonzorgpark Het Westerhonk. Kijk en geniet met hen mee.

03-07-2018

Renate is 46 jaar, moeder van twee kinderen en heel sportief. Na het werk loopt ze graag hard, wandelt, fietst of maakt ze een heerlijke strandwandeling. Renate werkt sinds juni als begeleider op een woning met cliënten die zeer intensieve begeleiding nodig hebben en doet dit met hart en ziel. Haar positieve instelling en rust zorgen ervoor dat ze in korte tijd al een band heeft opgebouwd met deze cliënten. Renate is een oude bekende van Het Westerhonk, want van 1990 tot 1999 heeft ze hier ook al als begeleider gewerkt. Daarna is ze aan de slag gegaan in de bloemenexport en heeft ze een eigen massagepraktijk gehad. Maar haar hart ligt in de zorg dus greep ze haar kans tijdens de banenmarkt bij Het Westerhonk en solliciteerde.

03-07-2018

Op 20 april organiseerde ISW Sweelincklaan in ’s Gravenzande weer een Parade en GoedeDoelenDag. Zó vet dat de leerlingen van het vakcollege, mavo en havo dit jaar hun positieve energie inzetten om de Stichting Vrienden van Het Westerhonk extra onder de aandacht te brengen. We kregen van hen de mogelijkheid om een verlanglijstje in te leveren. Een verlanglijstje met allerlei kleine spullen voor de woongroepen en dagbestedingen.

02-07-2018

Vanaf 1 juni 2018 volgen acht clienten van Het Westerhonk de training ‘Zo doe je dat!’. Tijdens deze training, bij de Academie voor Zelfstandigheid, leren zij om audits af te nemen. Het afnemen van een audit is een hele belangrijke taak. Een audit is namelijk een onderzoek naar de organisatie en het werk van andere mensen. Door vragen te stellen proberen de auditors te achterhalen wat er goed gaat en wat er beter kan op woningen en dagbestedingen op Het Westerhonk. En wie kunnen dat beter dan de cliënten zelf! Zij zijn namelijk de experts.

20-06-2018

Wat hebben de cliënten van Het Westerhonk genoten vorige week tijdens het Zomerfeest. Aan elk niveau cliënt was gedacht door de organisatie. Koffieconcerten, een zintuigentheater, optredens, disco en natuurlijk de kermis en het Groentekistfestival. Een week om niet te vergeten!

20-06-2018

Het is zover: de nieuwbouw van 24 woonplekken aan de Sportlaan op Het Westerhonk , naast de vijver en Beweegcentrum De Boei is gestart. Wat fijn als bewoners met een moeilijk verstaanbaar gedrag, die vastlopen in hun dagelijkse leven, hier voor de zomer van 2019 kunnen gaan wonen. Ze krijgen (zeer) intensieve begeleiding, alles onder één dak en op de begane grond, met ernaast een eigen dagbestedingslocatie.

18-06-2018

Alle medewerkers van ’s Heeren Loo Het Westerhonk die niet direct in de zorg werkzaam zijn, deden op donderdag 14 juni mee aan ’s Heeren Loo Doet. De medewerkers gingen een dagje uit met cliënten van het woonzorgpark, klusten op woningen en dagbestedingen of bakten pannenkoeken op een woning. Voor bewoners werden deze dag kleine dromen waargemaakt. De medewerkers kunnen nu na ’s Heeren Loo Doet hun werk met nog meer passie uitvoeren.