Geef vertrouwen en je krijgt het terug

12-03-2018

Asief, een rustige jongen van 19 jaar met een positieve instelling en passie voor zijn werk. Hij is begonnen als stagiair bij Het Westerhonk en nu in dienst als persoonlijk begeleider. Tijdens zijn opleiding MMZ (Medewerker Maatschappelijke Zorg) niveau 4 ging hij twee dagen naar school en liep hij drie dagen stage op Het Westerhonk. Hij is begonnen op een woning aan het Veld met licht verstandelijk beperkte (LVB) jongens en meisjes en vervolgens doorgestroomd naar een woning aan de Landweg met bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Inmiddels is hij in dienst bij ’s Heeren Loo als begeleider en hij net gestart op een Intensive Care woning aan de Bosweg. Een mooie uitdaging waarin hij zijn ervaringen van de afgelopen tweeënhalf jaar goed kan gebruiken.

Asief vertelt hoe het is om met mensen met een verstandelijke beperking te werken en hoe hij daardoor gegroeid is als persoon.

Kun je iets vertellen over je eerste tijd als begeleider op Het Westerhonk?

Asief: “Ik ben begonnen als begeleider van cliënten met een licht verstandelijke beperking. Ik vond dit heel leuk, maar zocht op een gegeven moment toch wat meer uitdaging. Mijn studieloopbaan begeleider vanuit ’s Heeren Loo gaf toen aan dat er een stageplek vrij kwam op een woning van MVG. In eerste instantie dacht ik dat dit nog te hoog gegrepen was. Maar ik ben het toch gaan proberen en heb een grote stap buiten mijn comfort zone gezet. Het was heel erg wennen, maar ik had een goede klik met de cliënten. Ik heb gewacht tot ze mij benaderden en dat werkt goed. Eerst werd er over koetjes en kalfjes gekletst, maar later werden de gesprekken serieuzer. Ook het contact met de collega’s daar was heel er goed. Ik kreeg voldoende hulp en begeleiding, maar ook veel verantwoordelijkheid. Dit ging heel goed. Ik vond het geweldig, de knop was om bij mij, ik wist het zeker: hier wil ik begeleider zijn!”

Wat doet dit werk met jou, als persoon?

Asief: “Er komen wel eens escalaties voor met cliënten. Ze proberen je uit en kijken of je je afspraken nakomt en of ik hen aan de afspraken houd. Er komt wel eens agressie voor, maar daar leer je mee omgaan. Je leert de signalen herkennen aan verandering in gedrag. Door het gesprek aan te gaan kan je iemand vaak weer tot rust brengen. Wat vooral heel belangrijk is, is duidelijkheid, structuur en afspraak is afspraak. Ik ben van nature heel lief en kalm, maar heb geleerd om consequent te zijn en grenzen aan te geven. Als persoon ben ik door dit werk heel erg gegroeid, niet alleen in werksituatie maar ook privé kan ik veel beter mijn grenzen aangeven.”

Hoe ziet een dag van een begeleider eruit?

Asief: “Ik begin met het lezen van de rapportages van de vorige dag(en) zodat ik weet wat er met de cliënten is gebeurd. Dan maak ik de jongens wakker en gaan we gezamenlijk ontbijten. De meesten gaan daarna aan het werk op de dagbesteding en doe ik wat huishoudelijke taken. Als er een cliënt vrij is gaan we soms samen boodschappen doen of klusjes in de woning. Voor de lunch haal ik een aantal jongens van het werk op en gaan we eten. Daarna chillen we een beetje en gaan ze weer werken. Als ik ’s avonds werk ga ik na de overdracht koken en een beetje kletsen met de jongens. Ik zorg ervoor dat ze de nabijheid voelen en ze een veilig gevoel geef. Sommigen trekken zich terug in hun kamer, maar anderen komen gezellig bij me staan. Na het eten ga ik altijd de tanden poetsen van de jongens en gaan ze douchen. Als ik daarna de keuken aan het opruimen ben zitten de meesten op hun kamer en gaan we daarna samen tv kijken. Dit gaat altijd in dezelfde volgorde, omdat ze die structuur nodig hebben. Dit voorkomt escalaties.”

Wat zijn jouw drijfveren?

Asief: “Uitdaging. Het gedrag is niet altijd even gemakkelijk. Ik vind het mooi als ik een positieve verandering zie in het gedrag van een cliënt. Als jij ze nabijheid biedt, merk je dat ze je meer gaan vertrouwen en naar je toe trekken. Maar het kan ook voorkomen dat ze juist probleemgedrag gaan vertonen omdat het veilig is, maar toch heel eng. Als je hierop inspeelt, kun je opbouwen. Geef vertrouwen en je krijgt het terug. Dat vind ik mooi om te ervaren. Stap voor stap bouw je een band op met ze.”

Wat heb je nodig als begeleider?

Asief: “Humor. Het is belangrijk dat je om situaties kan lachen, hoe heftig ze ook zijn. Je moet positief blijven. Het is ook belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, maar dat leer je ook in de loop van de tijd. Wat ervaring in de gehandicaptenzorg is fijn. Stages zijn daarbij belangrijk, zodat je kunt ontdekken of dit werk en welke doelgroep bij je past.”

Wat vind je van ‘s Heeren Loo als werkgever?

Asief: “’s Heeren Loo is een hele fijne werkgever, mijn eerste na mijn bijbaantje bij Albert Heijn. Ik werd goed ontvangen door collega’s en kan goed praten met mijn manager. Ze laat me zelf nadenken over situaties en luistert goed naar me.

Bij Het Westerhonk heb ik veel kansen gekregen en deze heb ik ook benut. Zo heb ik tijdens mijn stage ook gewerkt als flexer op andere woningen, voor deze uren was ik in dienst. Heel leerzaam, hier heb ik veel ervaring door opgedaan. Na mijn stage heb ik de mogelijkheid gekregen om door te groeien. Nu ben ik in vaste dienst als begeleider. Inmiddels ben ik gestart op een Intensive Care woning. Hier werk ik ook met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag, maar nog iets heftiger dan op de Landweg. Een mooie nieuwe uitdaging. Ik kan niet anders zeggen dan dat werken bij ’s Heeren Loo helemaal top is!”

Wil je nog meer weten van Asief? Hij kan je alles over zijn stageperiode en zijn werk als begeleider vertellen op de banenmarkt op 16 maart van 15.00 tot 19.00 uur op Het Westerhonk.

Er is momenteel een vacature op een woning met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Benieuwd? Kijk dan hier. Voor meer informatie over de banenmarkt: http://www.hetwesterhonk.nl/Week-van-Zorg-en-Welzijn

 

 

Geef vertrouwen en je krijgt het terug

Deel deze pagina op: