Bedankje voor donatie aan hoogstamboomgaard

15-12-2017

Hoogstaand bezoek bij Renewi Van Vliet Contrans vandaag. Want Danny, Vera, Prechant, Melanie en Anno met hun begeleider Steven van Duinboerderij Willemshoeve belden aan met een kerstpakket vol met huisgemaakte jam, thee, siroop en andere lekkernijen. Dit om hen te bedanken voor hun inzet bij de aanleg en donatie van verschillende appelbomen van onze prachtige hoogstamboomgaard. Dat wordt smullen geblazen in Wateringen! Een te gekke verrassing kregen wij terug, want er stond een vrachtwagen voor ons klaar. De jongens en meiden mochten allemaal achter het stuur kruipen en dat zonder rijbewijs. Vanaf grote hoogte keken ze glunderend naar de weg en stiekem werd de toeter natuurlijk (een paar keer) ingedrukt, waarna andere vrachtwagens terug toeterde. Een feestdag!

Het eerste fruitjaar van onze boomgaard wilden we graag vieren met alle donateurs tijdens een gezamenlijk oogstfeest. Helaas viel de oogst daarvoor nog een beetje tegen. Wel hebben we iedereen ter compensatie bedankt met een potje huisgemaakte jam. Deze is met liefde gemaakt door cliënten die bij Duinboerderij Willemshoeve werken. Het management van Renewi/Van Vliet verdiende een extra bedankje omdat zij naast hun mooie donatie ook nog de handen uit de mouwen hebben gestoken tijdens de aanleg van de hoogstamboomgaard. Het oogstfeest schuiven we gewoon door naar volgend jaar, met vast en zeker lekker veel appels.

Historie herleeft

Het Westerhonk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We onderhouden ons mooie groene woonzorgpark dan ook op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze. Zo hebben we vorig jaar met behulp van giften van buren, medewerkers en dagbestedingen een hoogstamboomgaard met heel veel appelbomen aangelegd. Hoogstamboomgaarden zijn een sieraad in het landschap. Heel vroeger stonden deze boomgaarden in onze regio naast grote boerderijen met vee dat graasde onder hoge fruitbomen. De historie herleeft dan ook in Monster. Ze herbergen een rijke natuur en leveren heerlijk fruit. Bovendien biedt de boomgaard aan zes jongens en meiden een zinvolle dagbesteding.

Bedankje voor donatie aan hoogstamboomgaard

Deel deze pagina op: