Opening Cruyff Court Het Westerhonk en natuurspeeltuin

20-10-2016

Op woensdagmiddag 26 oktober 2016 opent ’s Heeren Loo, locatie Het Westerhonk in Monster een natuurspeeltuin met daarin een Cruyff Court. Kinderen met of zonder een beperking zijn deze middag van harte welkom met hun ouders, verzorgers, opa’s en oma’s voor de feestelijke openingsmiddag vanaf 13.45 uur.

Er is een parcours uitgezet in de natuurspeeltuin waar ze 14 spelletjes kunnen doen, gelijk aan het rugnummer van Johan Cruijff. Ook kunnen zij een balletje trappen op het Cruyff Court met de jeugdspelers van Feyenoord of leren jongleren bij Circusschool Never Mind. “Bij ’s Heeren Loo vinden we het belangrijk dat kinderen met een verstandelijke beperking samen kunnen spelen met (buurt)kinderen zonder beperking,” zegt Astrid van der Voort, regiodirecteur bij ’s Heeren Loo, locatie Het Westerhonk, “want dit zorgt voor een waardevolle sociale integratie.”

Op het rolstoel toegankelijke Cruyff Court kunnen allerlei leuke sporten en recreatiespelen beoefend worden, zoals tennis en voetbal met aangepaste en zachte speelmaterialen. De natuurspeeltuin nodigt uit om lekker rond te banjeren en te spelen met dat wat je tegen komt. De berg op en af lopen, over boomstronken en door tunnels klimmen, van de kabelbaan naar beneden tokkelen, met water en grond modder maken, tikkertje of verstoppertje spelen. Na de opening zijn het Cruyff Court en de natuurspeeltuin op Het Westerhonk altijd vrij toegankelijk, van 08.00 tot 22.00 uur.

Volg Het Westerhonk op Facebook voor de meer informatie over ’s Heeren Loo, locatie Het Westerhonk in Monster en deze gezellige sport- en spelmiddag.

 

 

Opening Cruyff Court Het Westerhonk en natuurspeeltuin

Deel deze pagina op: