Cliënten en begeleiders op pad voor gescheiden afval

29-10-2018

Bij 's Heeren Loo Het Westerhonk staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Niet alleen bij medewerkers maar ook bij de bewoners van ons groene woonzorgpark. Zo vinden de jongens en meiden van de dagbestedingsgroep Vuurtoren 7 het bijvoorbeeld heel belangrijk om afval te scheiden. Daarom hebben ze de woningen op Het Westerhonk opgeroepen om kartonnen pakken en plastic te scheiden van het overige afval. De groep komt het dan samen met hun begeleiders ophalen bij de woning. En daar is goed gehoor aan gegeven! Al veertien woningen hebben zich hiervoor aangemeld.

Woensdag 17 oktober gingen cliënten Radjan en Cheryl samen met hun begeleiders Ronald en Charlene voor het eerst langs de woningen om het karton en plastic op te halen. Een flinke wandeling, maar dat zijn ze gewend want ze lopen elke dag zo’n 12 kilometer. Bij sommige woningen moesten ze even aanbellen en bij anderen stond het gescheiden afval al klaar voor de deur. Alles werd in de kar geladen om aan het eind af te leveren bij de milieustraat waar ze voor de rest van de verwerking zorgen.

Wat een geweldig initiatief van deze groep! Vanaf nu gaan ze dit elke woensdagmiddag vanaf 13.45 uur doen. Woningen kunnen zich nog steeds aanmelden bij de Vuurtoren via vuurtoren.7@sheerenloo.nl. De groep komt het afval graag ophalen. En als de cliënten gewend zijn aan deze nieuwe klus, kunnen ook buurtbewoners op Het Westerhonk zich aanmelden. We houden jullie op de hoogte!

Cliënten en begeleiders op pad voor gescheiden afval

Deel deze pagina op: