De Ecobus op Het Westerhonk

13-04-2017

Op Het Westerhonk is duurzaamheid een belangrijk thema. Dus toen de Ecobus langskwam om voorlichting te geven over de besparingen op water en elektriciteit, waren veel bewoners en hun begeleiders meteen enthousiast.

Zo ook in de woningen aan de Bosweg 2-14 en 34. De oudere cliënten die hier wonen, Stefan van den Bosch van de Cliëntenraad en de begeleiders luisterden met veel belangstelling naar de tips van het Ecoteam over hoe zij kunnen bijdragen. Ze kregen een Ecobox met bijvoorbeeld een douchekop, waar ze 10.000 liter water per jaar mee kunnen besparen. “Heel handig, want hier wordt altijd lang gedoucht”, reageerde een bewoner.

Ze vertelden ook over afval scheiden, LED-verlichting, elektriciteitmeters en de bewoners kregen een poster met handige besparingstips. “De zandloper om maar vijf minuten te douchen, dat wordt denk ik moeilijk bij ons”, zegt Stefan lachend. “Maar met afval scheiden, zijn we al heel ver. We maken zelfs al biogas van voedselresten."

Leerling-begeleidster Josha: “We gaan alle tips nu op het gemak met elkaar bespreken en eens bekijken waar we die zuinige en water/stootvaste lampjes zullen neerzetten. Wat leuk trouwens dat we een duurzaamheidsspel kregen om dit met de bewoners te spelen om wat bewuster om te gaan met de natuur!”

Het Ecoteam liep tot slot een rondje door de woningen om te kijken waar er bespaard kan worden op bijvoorbeeld verlichting. En bij een aantal bewoners werd gelijk de waterbesparende douchekop geplaatst; dat is snel verdiend!

 

De Ecobus op Het Westerhonk

Deel deze pagina op: