De harde werkers van dagbesteding Het Anker 2

12-07-2018

De mannen en vrouw van dagbesteding Het Anker 2 zijn gek op klusjes en dan het liefst in de buitenlucht. Je kunt het zo gek niet bedenken of zij pakken het beet. Verpleegartikelen of orthopedische schoenen ophalen en bezorgen, de was ophalen, winkelwagentjes wegbrengen, flyers voor de Spar of Het Westerhonk bezorgen, de straat aanvegen, posters ophangen, glas en karton ophalen, paardenpoep scheppen, ze draaien hun hand er niet voor om. De groep bestaat uit acht cliënten en wordt per dag in twee groepen verdeeld met elk een begeleider. Sinds half juni werken ze vanuit het mooie gerenoveerde gebouw aan de Vijverweg 15 achter Samen. Een mooie grote ruimte waar ze het erg naar hun zin hebben. In hetzelfde gebouw zitten ook de dagbestedingen Het Anker 1, de Transportgroep en Unidos.

Ook tijd voor ontspanning

Op Het Westerhonk kom je het gezelschap van Het Anker 2 vaak tegen. Samen met hun begeleiders Maarten, Elisabeth, Jo en Marc doen zij de meeste klussen in de buitenlucht. Cliënt Marcel: “Ik ben graag buiten en zwem graag.” Dat laatste doet de groep op woensdagmiddag bij de Boei. Een moment van ontspanning waar ze allemaal van genieten.

Ontspannen doen ze ook tijdens de koffiepauze. Want ze zijn gek op koffie, het liefst met wat lekkers, zoals een stroopwafel. Cliënt Etiënne: “Ik ben gek op koffie, ik drink er soms tien op een dag. En ik vind het heel leuk om hier te werken, ik vind eigenlijk alles leuk.” Behalve lopen, want Etiënne doet alles op de fiets. Een echte topper volgens begeleider Maarten. Maarten werkt al 19 jaar op Het Westerhonk. Volgende week gaat hij met pensioen. “Het zal even wennen zijn, maar ik ga genieten van mijn grootste hobby: mijn kleinkinderen,” zegt hij. De cliënten en collega’s zullen hem missen.

Afsluiting van de week

De groep van Het Anker 2 werkt hard, ook buiten Het Westerhonk. Elke week bezorgen ze folders op de Haagweg, Max Euwe en de Oorberlaan. Een betaalde klus waarvan ze sparen voor een dagje uit naar bijvoorbeeld een pretpark of een etentje bij Samen. Na het harde werken sluiten ze de week af met wat lekkers. Marcel: “We halen op vrijdag wat lekkers bij de Spar. Vorige week hadden we pizza. En we draaien muziek.” De vader van Marcel is dan wel eens deejay en draait gezellige muziek.

Kortom, een gezellige groep die houdt van hard werken en graag buiten is. Zwaai je naar ze als je ze tegenkomt?

 

De harde werkers van dagbesteding Het Anker 2

Deel deze pagina op: