De stemming zat er goed in tijdens het Politiek Café

08-03-2018

De stemming zat er goed in tijdens het Politiek Café voor mensen met een verstandelijke beperking op 5 maart bij Het Westerhonk. Vertegenwoordigers van negen politieke partijen van Gemeente Westland waren aanwezig om de dertig aanwezige cliënten in begrijpelijke taal te vertellen wat zij doen en willen.

Applaus

Na ontvangst met soep en een broodje heette cliënt Stefan iedereen van harte welkom en riep de partijen naar voren. Daar werden zij gevraagd een pitch te houden over de belangrijkste punten van hun partij. Na twee minuten klonk de toeter van cliënte Toos en was de tijd om. Na alle pitches mochten de aanwezige cliënten met applaus aangeven welke partij het duidelijkste verhaal had. Dit bleek Braihim Mohcin (DJ Bombastic) van de PVDA te zijn. Hij kreeg een mooi schilderij wat gemaakt was door een cliënt.

Meet & Greet 

Hierna was het tijd voor een heuse Meet & Greet met de partijen. De cliënten en de vertegenwoordigers van de partijen namen plaats aan één van de tafels in het restaurantgedeelte van Samen. Gedurende vijf minuten mochten cliënten alle vragen stellen en zaken bespreken die hen bezig hielden zoals: “Er is geen stoepje buiten het terrein. Ik moet op het fietspad (Madeweg) lopen” of “Er moet een wijkagent komen die wij allemaal bij naam kennen” en “Wat kan beter? Al die paardenpoep op het fietspad, getsie.”. Na vijf minuten klonk de inmiddels bekende toeter van Toos weer en wisselden de partijen van tafel.

Leerzaam

Het was een leerzame avond voor de cliënten, ze weten nu waar de Westlandse partijen CDA, Westland Verstandig, GemeenteBelang, PvdA, ChristenUnie-SGP, VVD, D66, LPF en GroenLinks voor staan en kunnen 21 maart hun stem gaan uitbrengen. Voor wie nog niet weet hóe je moet stemmen, organiseert de Academie voor Zelfstandigheid 13 maart een cursus Kom in de stemming.

Een verslag van de avond is vrijdag 16 maart vanaf 19.00 uur te zien bij de WOS in het programma Stemlokaal.

 

De stemming zat er goed in tijdens het Politiek Café

Deel deze pagina op: