Donkere dagen voor kerst: veilig en duurzaam

26-11-2018

De wintertijd is al weer even geleden ingegaan. Het is vroeger donker en we zijn minder zichtbaar. Dit en de feestdagen die voor de deur staan, zijn aanleiding om alerter te zijn op veiligheid en duurzaamheid. Als cliënten ’s avonds nog buiten zijn om naar het buurthuis te gaan of voor een wandeling, zijn ze met een veiligheidshesje aan goed zichtbaar voor verkeer op Het Westerhonk. Daarom delen we deze uit aan cliënten en hun begeleiders. Ook checken we fietsverlichting voordat ze op de fiets op pad gaan.

Duurzaamheid

Naast veiligheid heeft Het Westerhonk ook duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daar kan iedereen zijn of haar steentje aan bijdragen. Bijvoorbeeld door aan het eind van dag de verlichting en computers uit te doen op de woningen, dagbesteding of kantoor. Daarnaast adviseren we om afval te scheiden en zoveel mogelijk LED-verlichting te gebruiken, ook voor de kerstlampjes.

Gezellige, maar veilige feestdagen

Als de Sint straks naar Spanje vertrekt, gaan de begeleiders en cliënten samen de woningen en dagbestedingen gezellig maken met kerstversieringen en plannen maken voor oud en nieuw. Ook dan moeten we extra alert zijn op veiligheid. Alle medewerkers ontvangen daarom voor de feestdagen een lijst maatregelen die ze kunnen nemen voor veilige en gezellige feestdagen samen met de cliënten.

Geniet allemaal van de donkere dagen voor Kerst!

Donkere dagen voor kerst: veilig en duurzaam

Deel deze pagina op: