Het Westerhonk werkt mantelzorgvriendelijk

10-11-2017

Op 10 november, tijdens de Dag van de Mantelzorg, ontving ’s Heeren Loo Het Westerhonk samen met negen andere werkgevers uit de regio Den Haag de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Wethouder Karsten Klein, van gemeente Den Haag reikte de Erkenningen uit. Hiermee is Het Westerhonk officieel een mantelzorgvriendelijke instelling.

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

De gemeente Den Haag is de eerste grote gemeente in de Randstad die werkgevers stimuleert om een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te realiseren. Eind 2016 is de gemeente gestart met het innovatieve project Mantelzorg werkt! In dit project worden werkgevers geënthousiasmeerd, geïnformeerd en ondersteund om hun werkende mantelzorgers te helpen bij het realiseren van een goede werk-mantelzorgbalans. Omdat ’s Heeren Loo Het Westerhonk ook locaties in Den Haag heeft en mantelzorgvriendelijk werkt, kreeg de zorginstelling ook de erkenning.

Balans

Het Westerhonk vindt het heel belangrijk dat medewerkers de ruimte krijgen om mantelzorg te verlenen. Het combineren van werk en de zorg voor een naaste is een zware combinatie. Daar heeft Het Westerhonk respect voor. Samen met de mantelzorgers kijkt de zorginstelling daarom of het bijvoorbeeld mogelijk is om tijdelijk minder te werken, thuis te werken of ondersteuning te vinden in de balans tussen werk en privé.

High tea

Om de waardering voor deze mantelzorgers uit te spreken organiseerde Het Westerhonk een high tea voor hen. Even een verwenmoment voor zichzelf en de mogelijkheid om ervaringen en ideeën met elkaar te delen.

Het Westerhonk werkt mantelzorgvriendelijk

Deel deze pagina op: