Kantoorpersoneel Het Westerhonk helpt in de zorg

18-06-2018

Alle medewerkers van ’s Heeren Loo Het Westerhonk die niet direct in de zorg werkzaam zijn, deden op donderdag 14 juni mee aan ’s Heeren Loo Doet. De medewerkers gingen een dagje uit met cliënten van het woonzorgpark, klusten op woningen en dagbestedingen of bakten pannenkoeken op een woning. Voor bewoners werden deze dag kleine dromen waargemaakt. De medewerkers kunnen nu na ’s Heeren Loo Doet hun werk met nog meer passie uitvoeren.

 

Medewerkers van de afdeling Communicatie en het Directiesecretariaat gingen met acht bewoners met een verstandelijke beperking en hun begeleiders op stap in het Westland. De dag startte bij Plukkerij Framblij in Monster. Onder begeleiding van Gerda Bruinsma van de Framblij gingen ze na de koffie de tuin in om frambozen, kersen en bessen te plukken. Ook een bezoekje aan de Cultuurschuur mocht niet ontbreken, waar Ludwien, een van de cliënten van Het Westerhonk, op het voor haar bekende podium een kort optreden verzorgde. Na het bezoek aan de plukkerij ging het gezelschap naar De Lier voor een lunch bij Lunchroom Bijzonder, waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Een feestje voor iedereen: lekker eten, elkaar beter leren kennen en bekenden tegenkomen. Na deze bijzondere dag ging iedereen met een stralend gezicht weer terug naar Het Westerhonk om na te genieten van alle mooie ontmoetingen.

Alweer voor de zevende keer werd deze landelijke dag georganiseerd. Zowel voor de bewoners als voor de medewerkers is deze dag een van de hoogtepunten van het jaar. Astrid van der Voort, regiodirecteur van Het Westerhonk: ‘De ondersteunende afdelingen van ’s Heeren Loo staan in dienst van de zorg. Bij alles wat ze doen wordt er gekeken wat hun werk toevoegt voor de cliënt, zijn familie en de zorgprofessional. Met zo’n dag als ’s Heeren Loo Doet zie je voor wie je dit allemaal doet en nog mooier door samen met bewoners iets te ondernemen krijg je extra verbinding met elkaar. Deze dag wordt gezien als een van de leukste werkdagen van het jaar!’

 Een dagje uit met bewoners of het uitvoeren van een speciale klus is normaal niet zomaar mogelijk. Daarvoor zijn altijd familie of vrijwilligers nodig om de begeleiders te helpen. De mensen van de ondersteunende afdelingen waren vandaag echter allemaal vrijwilliger. Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Het Westerhonk? Kijk op www.hetwesterhonk.nl voor meer informatie.

Kantoorpersoneel Het Westerhonk helpt in de zorg

Deel deze pagina op: