Koningsspelen 2017

22-04-2017

Bij de Koningsspelen op alle basisscholen draait het om samen actief en sportief zijn. Nou dat kunnen wij op Het Westerhonk ook heel goed! Wat een groot oranje feest was het vanmiddag op ons Cruyff Court en in de natuurspeeltuin. 85 cliënten en veel begeleiders gingen uit hun dak tijdens de warming up met een lied en dans van Kinderen voor Kinderen. Ze deden wel twintig spellen, zoals blikgooien, kegelen, puzzelen, sjoelen, koekhappen, skippybalrace, tafeltennis. En er werd genoten van belevingsactiviteiten, zoals sfeervolle muziek, een grote bellenblaas en schminken.

Stagiair Thijs de Vast bij de afdeling Beweging is de organisator van deze te gekke middag als examenopdracht voor de opleiding ROC Mondriaan Sport & Beweging in Delft. “Wat is het super leuk om dit te mogen doen. Maar het was ook best moeilijk. Om van alles te verzinnen aangepast aan het niveau van elke cliënt, daarom koos ik bijvoorbeeld voor een belevingstent voor de bewoners met een ernstig meervoudige beperking. Of om cliënten en hun begeleiders te enthousiasmeren om zich op te geven, maar ook dat is gelukt. Samen met de hulp van mijn collega-studenten van school bij elk spelonderdeel, Houtbewerking Stoer voor het maken van een balspelbord met gaten erin en sponsor Peter Baak van WBE, kijk ik nu trots rond.”

Nou dat zijn wij ook allemaal, Thijs en bedankt voor je inzet. Op naar je diploma en wellicht tot ziens in de toekomst als collega of vrijwilliger!

Koningsspelen 2017

Deel deze pagina op: