Lintjesregen, vrijwilligers in het zonnetje gezet

26-04-2017

Vandaag regent het lintjes in het land. Drie vrijwilligers op Het Westerhonk zijn nu ook de trotse bezitters van een Koninklijke onderscheiding. Suze Gijselhart in gemeente Delft en Aafke Valentin-van der Hout en Bianca Buitelaar in gemeente Westland zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gefeliciteerd en bedankt voor jullie inzet voor onze cliënten!

Suze kreeg haar lintje omdat zij al bijna 30 jaar actief is voor de Reumapatiëntenvereniging Delft en zich ook al vele jaren inzet voor Het Westerhonk. Zo is ze al 16 jaar bestuurslid van de Regiocliëntenraad en daarvoor 15 jaar bestuurslid van de Familievereniging. Verder is zij vanaf 2004 antennepersoon voor de bewoners van Schelpendaal 1-3. Bij evenementen kunnen we en Stichting Vrienden van het Westerhonk ook altijd op de hulp van Suze en haar man rekenen.

Aafke is sinds 1996 actief als vrijwilliger bij de Stichting Dorcas Aid International in Naaldwijk. Gedurende 26 jaar was zij vrijwillig winkelmedewerkster bij Christelijke boekwinkel Gideon in Naaldwijk en zij begeleidt daar jongeren met een beperking als stagiair. Vanaf 1999 is Aafke veelzijdig vrijwilliger bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk en geeft zij daar catechese. Zij is pastoraal medewerker bij de Protestantse gemeente in Naaldwijk en begeleidt bijeenkomsten van de Rouwgroep. Vanaf 2002 is Aafke vrijwilliger bij de stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Westland. Daarnaast is ze al jarenlang mantelzorger.

Bianca is vanaf 1996 vrijwillig actief als trainer/begeleider van de jeugdteams, lid van de Jeugd Technische Commissie, lid van de activiteitencommissie, organisator van activiteiten en scheidsrechter bij Korfbalvereniging CKV Dijkvogels in Maasdijk. In 2000 was zij de initiatiefnemer om de G-sport te integreren in een reguliere vereniging, CKV Dijkvogels. Hiermee is CKV Dijkvogels trendsetter op nationaal niveau voor integratie van G-sport in het reguliere sportverenigingsleven. Daarnaast begeleidt Bianca vanaf 1999 een cliënt met een verstandelijke beperking bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk.

Lintjesregen, vrijwilligers in het zonnetje gezet

Deel deze pagina op: