Max 25 op Het Westerhonk

12-10-2018

Mensen in oranje en gele hesjes, dat betekent opletten geblazen. Dat was woensdag maar goed ook, want er kwamen cliënten in actie! “Rijdt u stapvoets bij ons en remt u op tijd?”, dat waren vragen die ze bezoekers stelden. We werken en wonen hier in een beschermde buurt, zodat je alleen of samen lekker kunt fietsen, wandelen en joggen. Daarom is de maximale snelheid 25 kilometer per uur. Liever zien we dat de snelheid echt stapvoets is dus nog zachter. De cliënten deelden mooi ingekleurde kleurplaten uit bij de ingang van het park.

Tijdens de remproef uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland, werd ons goed duidelijk dat je met 25 km al een lange remweg hebt om tot stilstand te komen. Cliënten mochten een pylon neerzetten waar zij verwachtten dat de auto zou stoppen. Nou de auto raakte de pylon hoor en het effect van 50 km per uur was pas echt schrikken!

Collega’s van de BHV op Het Westerhonk begeleidden deze ludieke actie met en voor cliënten op een veilige en professionele wijze. Alle bestuurders van auto’s, vrachtwagens, busjes, scooters, motors van vervoerders, bezorgers, aannemers, medewerkers, bewoners, ouders en bezoekers toonden begrip en aandacht. Alles voor ieders veiligheid bij 's Heeren Loo! Mooi toch?

Max 25 op Het Westerhonk

Deel deze pagina op: