Picknick Festival Het Westerhonk: lachende gezichten en stralend weer

04-09-2018

Het Picknick Festival van ’s Heeren Loo locatie Het Westerhonk in Monster van zaterdag 1 september stond in het teken van zon, gezelligheid en veel ontmoetingen. Ruim 2500 bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers, buren en inwoners van Westland en omgeving waren erbij en genoten van de optredens, demonstraties en workshops.

Gevarieerd programma

Het gevarieerde programma, bood voor ieder wat wils. Optredens van Woezel & Pip en de clowntjes Pip en Filou vielen erg in de smaak bij de kinderen en bewoners van Het Westerhonk. Ook vermaakten zij zich prima met diverse balspelletjes of op het springkussen en vonden het geweldig om geschminkt te worden als eenhoorn, vlinder of stoere Batman. De demonstraties van The Maranto’s, Jeugdbrandweer Monster en de roofvogelshow trokken een breed publiek. Gedurende de hele dag vonden er workshops plaats van PUUR! cultuur, het nieuwe kunst- en cultuurprogramma van Westland Cultuurweb voor buitengewone Westlanders. De deelnemers dansten, maakten muziek, speelden toneel of gingen creatief aan de slag. Ook de rommelmarkt werd druk bezocht.

Leuke ontmoetingen

Ook het weer heeft bijgedragen aan het succes van deze dag. Het was heerlijk zomers weer. Regiodirecteur Astrid van der Voort: “Het was een geweldige dag, met alleen maar lachende bewoners en bezoekers. Wat een feest om dit samen met lokale organisaties, die Het Westerhonk een warm hart toedragen, te mogen organiseren. Een dag vol mooie ontmoetingen tussen bezoekers met en zonder beperking die op een andere manier kennis maakten met Het Westerhonk. Het zou leuk zijn als ze hierna nog eens vaker langs komen.”

Van alles te doen

Het groene woonzorgpark is zeker nog een bezoek waard. Er is van alles te doen zoals spelen in de natuurspeeltuin, en potje voetbal op het Cruyff Court of knuffelen met de dieren bij Duinboerderij de Willemshoeve. Voor een heerlijke kop koffie of een vers belegd broodje kun je terecht bij Restaurant Samen. Kom langs en ervaar dat op Het Westerhonk geen dag en geen mens hetzelfde is.

Picknick Festival Het Westerhonk: lachende gezichten en stralend weer

Deel deze pagina op: