Politiek Café op Het Westerhonk

14-02-2018

Ook mensen met een verstandelijke beperking mogen stemmen voor de gemeenteraad op 21 maart. Daar kunnen zij vaak hulp en uitleg bij gebruiken. Daarom organiseert ’s Heeren Loo Het Westerhonk in Monster op 5 maart een Politiek Café waar zij hun vragen kunnen stellen aan politici uit de regio.

’s Heeren Loo vindt het belangrijk dat mensen met een beperking, die hun stem willen gebruiken, hiervoor de gelegenheid krijgen. Veel informatie van de partijen is voor hen best ingewikkeld. Ook is het stemproces niet altijd duidelijk. Daarom zijn er op verschillende locaties van ’s Heeren Loo activiteiten om mensen met een verstandelijke beperking uitleg te geven over de gemeenteraadsverkiezingen.

Politiek Café op 5 maart

Op maandag 5 maart van 16:30 tot 18:30 uur organiseert Het Westerhonk een Politiek Café speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Vertegenwoordigers van de Westlandse partijen CDA, Westland Verstandig, GemeenteBelang, PvdA, ChristenUnie-SGP, D66, LPF en GroenLinks vertellen in begrijpelijke taal meer over hun standpunten. Tijdens een heuse Meet & Greet kunnen de aanwezigen al hun vragen stellen aan de politici, zodat zij meer duidelijkheid krijgen en een bewuste keuze kunnen maken tijdens de verkiezingen.

Training Kom in de Stemming op 13 maart

Ook kunnen cliënten van Het Westerhonk deelnemen aan de training Kom in de Stemming, waar ze leren hóe ze moeten stemmen. Het stemmen zelf is op 21 maart namelijk individueel. In het stemhokje mag geen begeleiding aanwezig zijn. Tijdens de training staat op locatie een stemhokje en er liggen voorbeelden van een stemformulier. Zo kunnen de cliënten oefenen hoe zij straks in een hokje met een potlood hun keuze kunnen aankruisen. Deze training door de academie voor Zelfstandigheid vindt 13 maart plaats.

Op www.sheerenloo.nl/gemeenteraadsverkiezingen vindt u alle activiteiten die ’s Heeren Loo organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Politiek Café op Het Westerhonk

Deel deze pagina op: