Samenwerking Fort 1881 en Het Westerhonk

07-09-2017

Wat een toppers hebben we toch bij Het Westerhonk! We hebben al eerder gemeld dat de jongens van Terrein & Groen maaiwerk verrichten bij Fort 1881 in Hoek van Holland. Gisteren werden ze daar voor beloond met een samenwerkingsovereenkomst, waarin is vastgelegd dat ze het komende jaar het maaiwerk mogen blijven verzorgen. Een topprestatie!

Tijdens een gezellige barbecue plaatsten Astrid van der Voort, regiodirecteur van Het Westerhonk, en Jurgen Beumer,  eigenaar van Het Fort hun handtekening onder de overeenkomst. Astrid van der Voort: “Wij zijn blij met deze klus. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het hebben van een baan belangrijk. Het geeft hen zelfvertrouwen als ze zelfstandig aan het werk kunnen en gewaardeerd worden.” Jurgen Beumer: ““We zijn trots op deze jongens en gaan graag de overeenkomst met ze aan.” Na de ondertekening hebben we met z’n allen geproost op deze mooie samenwerking.

René, een van de cliënten van Terrein & Groen vertelt enthousiast over hoe het is om op de steile stukken het gras te maaien: “Er zitten ringen op het dak van Het Fort, waar je met touwen aan vast hangt als je aan het maaien bent. Een uitdagende klus want het is steil en hoog.” Maar daar draaien de jongens hun handen niet voor om.

Het maaiwerk is niet het enige wat cliënten van Het Westerhonk doen bij Het Fort. Een aantal jongens is daar wekelijks aan het werk. Zij verrichten allerlei klussen op Het Fort, zoals schoonmaakwerkzaamheden. De jobcoaches van Start Punt van Het Westerhonk ondersteunen hen hierbij. Zij helpen bij het vinden en behouden van een baan en daar hoort het zo goed mogelijk uitvoeren van het werk ook bij. Brian, een van de jongens vertelt: Het is leuk om hier te werken, ik kan hier mezelf zijn en we lachen wat af met de vrijwilligers die hier werken, vooral als ik me weer eens heb verstopt in een van de gangen van Het Fort."

 

Samenwerking Fort 1881 en Het Westerhonk

Deel deze pagina op: