Sonja Silva huldigt ZorgToppers 2018 op Het Westerhonk

19-03-2018

Sonja Silva huldigt ZorgToppers 2018 op Het Westerhonk

Sonja Silva, presentatrice en actrice, huldigde vrijdag 16 maart samen met regiodirecteur Astrid van der Voort de medewerkers van Restaurant Samen op Het Westerhonk als ZorgToppers van 2018. Werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt organiseert deze verkiezing in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Het team van Samen, wat bestaat uit medewerkers en cliënten van het woonzorgpark werd verrast met bloemen, taart en een oorkonde. Ze konden hun geluk niet op. Wat een geweldige verrassing en beloning voor het vele werk wat ze dagelijks met hart en ziel verzetten. Astrid van der Voort: “Ik ben trots op het mooie werk wat de begeleiders samen met de cliënten hier dagelijks met veel plezier doen.”

Iedereen is welkom bij Samen

ZorgToppers zijn unieke zorgmedewerkers die zich op een bijzondere manier inzetten voor de zorg en het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Zowel collega’s, verwanten van de cliënten en bezoekers waren het met elkaar eens, Samen verdient deze mooie titel: “Iedereen is er welkom. Ze staan er met een grote lach met elkaar te werken en elkaar te motiveren het goed te doen voor alle bezoekers. Niets is hen teveel”. Ze ontvingen dan ook de meeste nominaties. Het restaurant, met zalencomplex, is zeven dagen per week geopend voor bewoners van Het Westerhonk, bezoekers en bedrijven.

Bezoek aan dagbestedingen

Na de huldiging bezocht de actrice, die zelf ook even in de gehandicaptenzorg gewerkt heeft, dagbestedingen Atelier Top en Houtbewerking Stoer op Het Westerhonk. De aanwezige cliënten lieten daar vol trots hun creaties zien en verrasten haar met een prachtige schaal voor de Pasen die zij zelf gemaakt hadden. Sonja was onder de indruk: “Hij is prachtig, die krijgt een mooie plek op mijn paastafel.”

Banenmarkt

Diezelfde middag vond ook de banenmarkt plaats bij Samen. De bezoekers gingen in gesprek met de medewerkers van Het Westerhonk die hen tijdens een speeddate alles vertelden over vacatures, stageplekken, vrijwilligerswerk en opleidingen. En om alvast wat sfeer te proeven kon men deelnemen aan een rondleiding over het park, met een kijkje bij een aantal dagbestedingen waar de aanwezige cliënten lieten zien wat zij maken en verkopen.

Sonja Silva huldigt ZorgToppers 2018 op Het Westerhonk

Deel deze pagina op: