Vrijwililg Traineeship op TV bij Goedemorgen Nederland

24-09-2018

Bewoners Jos en Kawi werden vandaag verrast door de crew van Goedemorgen Nederland van WNL. Ze kwamen samen met begeleidster Daniëlle live in de uitzending waarin het onderwerp maatschappelijke diensttijd aan de orde kwam.

Frank, een Westlandse jongere, probeerde vandaag het Vrijwillig Traineeship, het project vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van Vitis, FC ’s-Gravenzande en 's Heeren Loo Het Westerhonk, uit. Hij deed voor het programma Goedemorgen Nederland van WNL een rondje langs de drie organisaties om drie heel verschillende vormen van vrijwilligerswerk te ervaren en te laten zien dat jongeren een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een betrokken samenleving.

Nadat Frank had meegelopen bij de Plusbus , een vervoersdienst voor ouderen, kwam hij naar Het Westerhonk om te ervaren hoe het is om als vrijwilliger te werken met meervoudig beperkte mensen.  Hier mocht hij cliënte Kawi haar ontbijt geven.  Door zijn hand op haar voorhoofd te leggen wist Kawi dat ze een hapje kreeg. Frank deed het super! Begeleidster Daniëlle “Het is vrij pittig werk, maar onwijs leuk! De jongeren kunnen een moie bijdrage leveren door het geven van eten, een activiteit te doen of meer 1 op 1 momenten aan de cliënten geven die ze zo verdienen.” Nadat Kawi heerlijk gesmuld had van haar ontbijt ging Frank door naar FC ’s-Gravenzande om daar nog wat klussen te doen.” Zijn ervaringen bij Het Westerhonk zijn terug te zien op https://wnl.tv/gemist/goedemorgen-nederland-201809240610/ van 8:19 uur.

.

Op Het Westerhonk kun je als vrijwilliger ook werken bij een dagbesteding, zoals horeca, een creatief atelier of de boerderij of op andere woningen. Jongeren zijn van harte welkom om leerzame ervaringen op te komen doen, te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en de dagen van onze cliënten een beetje mooier te maken.

Kijk voor meer informatie over het Vrijwillig Traineeship op http://vitiswelzijn.nl/site/nl/vrijwillige-inzet/vrijwillig-traineeship.

Vrijwililg Traineeship op TV bij Goedemorgen Nederland

Deel deze pagina op: