Vrijwilligers in het zonnetje

18-12-2018

Omdat het vrijdag 7 december de landelijke dag van de Vrijwilliger was, kregen alle vrijwilligers van ’s Heeren Loo de dichtbundel ‘De S van Samen’ cadeau. Met dit boek, met verhalen over bijzonder momenten tussen een vrijwilliger en een cliënt, willen we onze vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet.

Landelijk zetten 4750 vrijwilligers zich in om cliënten een goed leven te geven en zorgmedewerkers te ondersteunen. Daarnaast zetten 1400 vrijwilligers zich eenmalig in. Deze vrijwilligers zetten zich in via hun bedrijf of bijvoorbeeld NL Doet en helpen eenmalig bij een activiteit zoals het jaarlijkse zomerfeest of klussen bij een kinderboerderij.

Bij Het Westerhonk dragen zo’n 400 vrijwilligers hun steentje bij aan een goed leven van de cliënten. Afgelopen jaar hebben we mooie verhalen verzameld. Verhalen over bijzondere momenten tussen vrijwilligers en cliënten. Of zoals ze het zelf liever zeggen: verhalen over vriendschap. Deze verhalen zijn opgenomen in de dichtbundel ‘de S van Samen’. Bij deze gedichten zijn prachtige schilderijen gemaakt.

Het Westerhonk reikte vrijdag 7 december het boek uit aan 120 van deze vrijwilligers die tijdens een bijeenkomst op het woonzorgpark in het zonnetje werden gezet. Dit om hen te bedanken voor hun waardevolle bijdrage waarmee ze de dagen van de cliënten een beetje mooier maken. Maar met hoeveel toewijding en liefde je dit Vrijwilligerswerk ook doet, soms kan het ook dan wat teveel zijn. Tijdens een workshop stressreductie leerden zij hoe je positiever en energieker in je vrijwilligerswerk en het leven kunt staan. Aansluitend genoten de vrijwilligers van een heerlijk diner en was er volop gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen.

Wil je ook vrijwilliger worden bij ‘s Heeren Loo? Kijk dan op www.hetwesterhonk.nl/werken/vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers in het zonnetje

Deel deze pagina op: