Wat een (verhuis)dag op Het Westerhonk!

29-11-2017

Het Westerhonk is in ontwikkeling naar een groen woonzorgpark in het Westland, waar iedereen met veel plezier kan wonen, werken en recreëren. Voor onze cliënten en medewerkers werken we aan een zo prettig mogelijke woon- en werkplek die aansluiten bij de eisen, de voorschriften en de wensen van nu.

Zorg en behandeling onder één dak

Met veel trots hebben we aan de Vijverweg 18 een prachtig nieuw gebouw gerealiseerd met zorg, behandeling en ondersteuning onder één dak. Dit maakt de samenwerking efficiënter en komt ten goede aan de zorg voor de cliënten. Ook zijn bestaande woningen aan de Schelpendaal op Het Westerhonk gerenoveerd en uitgebreid, zodat daar ruimte is voor meer bewoners.

Op de begane grond van de nieuwbouw zijn 32 studio’s ingericht voor bewoners met een meervoudige beperking. Op de eerste en tweede verdieping komen expertisecentrum en polikliniek Advisium en werkplekken voor personeel in kantoorfuncties.

Verhuizing cliënten

Dinsdag 28 november zijn de cliënten bijna allemaal verhuisd naar hun nieuwe studio of ze kregen nieuwe huisgenoten. Wat een dag hebben hebben ze achter de rug, samen met hun begeleiders en familie. Het begon al vroeg bij zonsopgang. Alle bewoners gingen gewoon naar hun dagbesteding en bleven daar tot en met het avondeten. Ondertussen reden de verhuiswagens af en aan van de oude woningen naar de nieuwbouw aan de Vijverweg of een aangepaste woning aan de Schelpendaal. De verhuisdozen werden uitgepakt en de gezamenlijke woonkamers en keukens ingericht. Vanaf 15 uur maakten de familieleden zelf de studio’s van hun zoon of dochter in orde met hun persoonlijke spullen. Na het avondeten kwamen de bewoners terug, vonden daar hun nieuwe opgemaakte bedje om lekker te kunnen slapen.

Krachtvoer

Alle begeleiders kregen ter ondersteuning van deze verhuisdag ‘krachtvoer’: lekkers bij de koffie, een lunch en ‘s avonds aten ook de familieleden gezellig mee. Trots kijken we terug op deze bijzondere en ook beste emotionele dag en zijn alle betrokkenen dankbaar voor hun inzet en positiviteit.

Verhuizing medewerkers

Zaterdag 16 december worden de spullen van de medewerkers verhuisd, zodat zij 18 december kunnen starten op hun nieuwe werkplek.

Vanaf nu gaat iedereen genieten van deze nieuwe woon- en werkplekken, al zal dat nog wel even wennen zijn.

 

 

Wat een (verhuis)dag op Het Westerhonk!

Deel deze pagina op: