Zo doe je dat!

06-06-2017

Bij Het Westerhonk vinden we dat cliënten betrokken zouden moeten zijn bij onderzoek naar de kwaliteit die we leveren. Zij zijn de experts en kunnen dus goed onderzoeken hoe het er op woningen en dagbestedinglocaties aan toe gaat. Cliënten stellen andere vragen dan medewerkers en letten op dingen die echt belangrijk zijn voor cliënten.

Auditteams

Met ‘Zo doe je dat!’ leiden we cliënten op voor het doen van interne beoordelingen. Ze worden dan auditor. Op deze manier ontmoeten ze elkaar, kunnen ze vragen stellen en van elkaar leren. Het streven is om auditteams samen te stellen volgens de SIR-wijze. Dit betekent dat een team uit een cliënt, verwant en begeleider bestaat. Bij de audit kan het team gebruik maken van ‘Zo doe je dat!’ app. Deze app helpt bij het onthouden van vragen en het maken van een rapport.

Aan de slag

Cliënten Dirk, Lorraine, Deniz, Henry, en Marco zijn gestart met de opleiding bij de Academie van Zelfstandigheid op Het Westerhonk en op 12 mei zijn de eerste arbeidsovereenkomsten getekend door onze nieuwe auditoren. Tijdens de cursus komen allerlei onderwerpen aan bod. Gisteren bijvoorbeeld samenwerken. De studenten gingen aan de slag met het organiseren van hun eigen certificaatuitreiking. Ieder zocht daarin zijn eigen rol. Lorraine nam bijvoorbeeld al snel de leiding, Terwijl Marco aan de slag ging met notuleren. Dit najaar beginnen ze met de eerste audits op de locaties op Het Westerhonk.

Zo doe je dat!

Deel deze pagina op: