Jouw collega's

Het Westerhonk wil dat cliënten de best mogelijke zorg en ondersteuning krijgen. Daarom bieden we talentvolle mensen een aantrekkelijke werkomgeving waar ze met plezier kunnen werken. Hier vertellen collega's over hun werk als begeleider op Het Westerhonk en wat hun drijfveren zijn.

Max Nix

Max werkt sinds een half jaar als aspirant begeleider op een buitenlocatie van Het Westerhonk in Wateringse Veld. Hij is 21 jaar, zorgzaam en lief, heeft humor, maar is soms ook een tikkeltje chaotisch. “Daarom is het zo fijn om te werken met mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking en autisme. Want wat zij nodig hebben is structuur en door dat aan hen te bieden, creëer ik dat ook voor mezelf. En ik kan ze aan het lachen maken, dat is toch mooi!” Zijn droom was om schipper te worden, maar na een uitstapje in de jeugdzorg, heeft hij nu zijn droombaan gevonden. Lees hier zijn hele verhaal.

Renate van Koppen

Renate is 46 jaar, moeder van twee kinderen en heel sportief. Na het werk loopt ze graag hard, wandelt, fietst of maakt ze een heerlijke strandwandeling. Renate werkt sinds juni als begeleider op een woning met cliënten die zeer intensieve begeleiding nodig hebben en doet dit met hart en ziel. Haar positieve instelling en rust zorgen ervoor dat ze in korte tijd al een band heeft opgebouwd met deze cliënten. Renate is een oude bekende van Het Westerhonk, want van 1990 tot 1999 heeft ze hier ook al als begeleider gewerkt. Daarna is ze aan de slag gegaan in de bloemenexport en heeft ze een eigen massagepraktijk gehad. Maar haar hart ligt in de zorg dus greep ze haar kans tijdens de banenmarkt bij Het Westerhonk en solliciteerde.

Renate is weer terug van weg geweest en straalt als ze vertelt over haar werk als begeleider bij Zeer Intensieve Begeleiding. Lees hier haar verhaal.

Esther Schmidt

Esther is 44 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze noemt zich zelf een eigenheimer, maar is vooral heel zorgzaam. Toen zij een tijdje terug thuis zat met een burn-out, is ze gaan nadenken over wat ze nu echt wilde en wat bij haar past. Na 20 jaar als administratief medewerkster/secretaresse gewerkt te hebben, ging het roer om. Een vriendin, die al 25 jaar bij Het Westerhonk werkt, adviseerde haar om met verstandelijk gehandicapte mensen te gaan werken omdat dat echt wat voor haar zou zijn. Esther hakte de knoop door en startte met de opleiding VZ-MZ bij ROC Mondriaan en ging aan de slag bij Het Westerhonk. Hier werkt ze nu met ouderen met een verstandelijke beperking. Een beslissing waar ze geen moment spijt van heeft gehad: “Dit is het mooiste beroep ter wereld!” Lees hier haar verhaal.

Asief oedai

Asief is 19 jaar en begeleidt mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag op Het Westerhonk. Asief: “Het gedrag van deze mensen is niet altijd even gemakkelijk. Ik vind het mooi als ik een positieve verandering zie in het gedrag van een cliënt. Als jij ze nabijheid biedt, merk je dat ze je meer gaan vertrouwen en naar je toe trekken. Maar het kan ook voorkomen dat ze juist probleemgedrag gaan vertonen omdat het veilig is, maar toch heel eng. Als je hierop inspeelt, kun je opbouwen. Geef vertrouwen en je krijgt het terug. Dat vind ik mooi om te ervaren. Stap voor stap bouw je een band op met ze.” Lees hier zijn hele verhaal.

Gregory Groenert

Gregory Groenert is 33 jaar en begeleidt mensen op Het Westerhonk die zeer intensieve ondersteuning (VIC) nodig hebben. Hij helpt hen bij het zo zelfstandig mogelijk wonen en werken. Zij zijn vaak door een traumatische ervaring beschadigd en hebben daardoor (tijdelijke) begeleiding en veel begrip nodig. “Het is mijn uitdaging om met iemand die ergens in het leven is vastgelopen, toch doelen te bereiken, hoe klein deze ook zijn. Soms is het smeren van een boterham al zo’n succesmoment.” Lees hier zijn hele verhaal.

Stien Mulder

Stien Mulder is 51 jaar en begeleidt jongeren van 11 tot 18 jaar met moeilijk verstaanbaar gedrag op Het Westerhonk. Stien en haar collega's proberen deze jongens een thuis te bieden in een huiselijke omgeving. “Als ik ’s morgens binnenkom en een van de jongens staat vol enthousiasme klaar om me een knuffel te geven, kan mijn dag niet meer stuk.” Lees hier haar volledige verhaal.